Болничният комплекс Ал-Шифа може да е туптящото сърце“ на Хамас в Газа,

...
Болничният комплекс Ал-Шифа може да е туптящото сърце“ на Хамас в Газа,
Коментари Харесай

Болницата Ал-Шифа – „туптящото сърце“ на „Хамас” в Газа

Болничният комплекс Ал-Шифа може да е  „ туптящото сърце “ на Хамас  в Газа, съобщи пред CNN представителят на израелските отбранителни сили (IDF) подполковник Питър Лърнър.

Израелските сили организират интервенция против „ Хамас ” в болница Ал Шифа

„ Нашата цел е да търсим Хамас, където и да се крият, а  болничният комплекс е централен център на техните интервенции , може би даже биещото сърце и може би даже центъра на тежестта на Хамас “, сподели той малко след началото на военната интервенция в Ал-Шифа.

„ Опитахме се да евакуираме болничното заведение, купихме гориво за главните услуги, опитвахме се и се опитвахме да донесем  мобилни инкубатори, с цел да се опитаме да изведем някои от тези бебета … тъй като хората от Газа не са нашия зложелател, врагът ни е Хамас “, добави той.

Както Израел, по този начин и Съединени американски щати настояват, че Хамас има командна база под Ал-Шифа, до момента в който палестинската организация отхвърля.

Хуманитарните служащи споделят, че обстановката в  Ал-Шифа, която е  най-голямата болница в Газа  и едно от дребното уреди, които остават в употреба – е „ страшна “.

Израел ще отвори пряк кулоар за евакуация от болничното заведение Ал Шифа към южните елементи на линията Газа

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето съобщи, че има  хиляди хора, които употребяват комплекса , с цел да се скрият от израелските бомбардировки.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР